Speeltuin De Zanderij

Over ons

Over de speeltuin

In Ede Zuid ligt de Uitvindersbuurt en daar middenin ligt Speeltuinvereniging de Zanderij. Opgericht als Speeltuinvereniging “Vooruit” in 1928 aan de Zanderijweg voor de kinderen uit de wijk waarvan de ouders werkten voor de Enka fabriek. In 1980 is een doorstart gemaakt als Speeltuinvereniging De Zanderij op de huidige locatie tussen de Verlengde Parklaan, de kerkweg, de Nijverheidlaan en het Nijverheidplein. Het is tijd voor een tweede doorstart, maar deze keer zonder verhuizing. Door de afbraak en nieuwbouw van de omringende wijk en de verandering van bewoners die dat onvermijdelijk met zich meebracht, heeft ervoor gezorgd dat de Speeltuinvereniging zich daaraan moest aanpassen nu in een nieuw jasje!

Speeltuin De Zanderij - Ede - Historie

We willen weer het hart van de buurt zijn, waar zowel kinderen (tot 12 jaar) als ouders en grootouders, eigenlijk iedereen in de buurt elkaar kan ontmoeten en waar ook na verloop van tijd weer activiteiten georganiseerd gaan worden ook voor jongeren boven de 12! De eerste start is er, we hebben een moestuingedeelte, waar buurtbewoners een moestuinbak kunnen huren bij hun lidmaatschap van de speeltuin. De tweede start zal dan na de renovatie van het gebouw zijn, dan kunnen we ook binnen weer dingen organiseren voor jong en oud!

Samen Speel Netwerk

Wij zijn ook enorm blij dat we een officiële samenspeelplek zijn voor kinderen met en zonder handicap.

Samen Speel Netwerk - Speeltuin De Zanderij - Ede

Het team van Speeltuinvereniging De Zanderij

Vacant

Vacant

Beheerder m/v

Lees meer

Beheerder m/v gezocht.

Voor 20-24u per week, waarbij ook (mogelijk) op zaterdag.

Interesse? Mail dan naar info@dezanderij-ede.nl o.v.v. vacature beheerder

Liever vrijwilliger toezicht worden voor een paar uur per week?

Meld je dan ook via bovenstaand mailadres.

Vacant

Vacant

Algemeen bestuurslid m/v

Lees meer

Algemeen bestuurslid m/v gezocht.

Interesse? Mail dan naar info@dezanderij-ede.nl o.v.v. vacature bestuur.

Liever vrijwilliger toezicht worden voor een paar uur per week of iedere tweede woensdag van de maand helpen bij de knutselmiddag?

Meld je dan ook via bovenstaand mailadres.

Vacant

Vacant

Vrijwilligers m/v

Lees meer

Vrijwilligers toezicht en beheer m/v gezocht.

Wij proberen iedere dag toezicht te hebben in de speeltuin zodat alle kinderen veilig kunnen spelen. Daarvoor hebben we een geweldige club vrijwilligers en daardoor is er in ieder geval in de middag meestal iemand aanwezig.

Ook hier kunnen we nog meer vrijwilligers gebruiken, zeker ook voor de zaterdag. Helaas hebben we wel gemerkt dat toezicht noodzakelijk is, dus wanneer er iemand in de middag uitvalt kan het zijn, dat we de speeltuin moeten sluiten, hoe zeer we dat ook niet willen.

Dus wil je helpen? Meld je aan via info@dezanderij-ede.nl

Vacant

Vacant

Penningmeester m/v

Lees meer

Penningmeester m/v gezocht.

Interesse? Mail dan naar info@dezanderij-ede.nl o.v.v. vacature penningmeester.

Liever vrijwilliger toezicht worden voor een paar uur per week of iedere tweede woensdag van de maand helpen bij de knutselmiddag?

Meld je dan ook via bovenstaand mailadres.

Annique van Egdom

Annique van Egdom

Voorzitter

Lees meer

Ik ben Annique en ik ben voorzitter van de speeltuin vereniging de Zanderij.

Ik woon met mijn gezin met veel plezier in Ede zuid en dichtbij de speeltuin. Ik ben werkzaam bij een gemeente. In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn gezin en ben ik graag buiten.

Femke Akerboom-beekman

Femke Akerboom-beekman

Secretaris

Lees meer

Mijn naam is Femke Akerboom-Beekman en ik ben de secretaris van Speeltuinvereniging de Zanderij.

Ik woon vlakbij de speeltuin met mijn man en zoontje. In het dagelijks leven hou ik mij bezig met de Tweede Wereldoorlog. Ik doe onderzoek, ik vertaal, ik geef gastlessen op basisscholen, geef rondleidingen, verzorg wandelingen en ontwerp lesprogramma’s voor scholieren en volwassenen in Nederland en Duitsland. Verder hou ik van de natuur, kunst en van beeldhouwen.

Zin om te spelen?

Wordt lid van de speeltuin via onderstaande button.

Contact

Speeltuinvereniging De Zanderij kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers!
Lijkt het u wat om ons te helpen structureel of ad hoc, in het bestuur of elders in de speeltuin, voor vaste uren per week of op oproep?
Ook andere vragen kunt u stellen via de button.